Wat doet BurgerAlert?
BurgerAlert is een particulier initatief en stelt voorzieningen beschikbaar voor het opstarten van buurtchats. Deze chats worden ingezet in de strijd tegen woninginbraken en andere verdachte situaties in woonwijken. Burgers kunnen zich kosteloos aanmelden en eventueel meehelpen met het organiseren van buurchats.

Mijn woonplaats staat er niet bij, kan ik niet meedoen aan BurgerAlert in mijn woonplaats?
Op dit moment is BurgerAlert nog maar actief in een klein aantal plaatsen, omdat het in de startfase zitten. Misschien wordt dit op een later moment uitgebreid naar meer gemeentes op de Noord-Veluwe.
Mocht er vanuit een plaats of wijk grote belangstelling zijn, dan kan er altijd contact met BurgerAlert worden opgenomen om – kosteloos – BurgerAlert op poten te zetten in een bepaalde plaats of wijk.

Wat is een wijkwaarnemer?
Een wijkwaarnemer is een deelnemer van BurgerAlert die de buurtchat in de gaten houdt en eventuele incidenten meldt bij de beheerders van BurgerAlert. Daarnaast zorgt de wijkwaarnemer dat 06-nummers van nieuwe deelnemers worden toegevoegd aan de buurtchat(s).

Hoe zit het met de privacy van deelnemers?
De gegevens die gebruikers invoeren op deze website worden niet verstrekt aan derden, dus ook niet aan politie, justitie, gemeenten en bedrijven. De gegevens worden alleen gebruikt voor het controleren van de leeftijd en het versturen van informatie per mail. Ook wordt aan de hand van straatnaam en huisnummer gekeken in welke buurtchat een deelnemer het beste kan zitten.

Ik ben verhuisd, wat nu?
Neem contact met BurgerAlert via het contactformulier. Vul je adresgegevens in van je nieuwe woning, zodat we je kunnen plaatsen in de nieuwe buurtchat.

Kan ik op deze website ook aangifte doen van inbraak?
Nee, dat kan alleen bij de politie.

Wie beheert deze website?
De website wordt beheerd door de initiatiefnemers. De chats worden beheerd een aantal wijkwaarnemers. Het technisch beheer van deze website ligt in handen van ServerGroup.

Hoe wordt BurgerAlert gefinancierd?
De kosten voor BurgerAlert zijn op dit moment vrij laag. Daarom worden ze gedragen door particulieren.